בעיה כלכלית

אנחנו במצב כלכלי לא כל כך טוב, והדברים הולכים ומידרדרים. יש משהו שאני יכולה לעשות לגבי זה? אני יכולה אולי לעזור להורים שלי איכשהו?

שאלה:

היי, רציתי לשאול על בעיה שיש לנו בבית. אנחנו במצב כלכלי לא כל כך טוב, והדברים הולכים ומידרדרים… בהתחלה לא כל כך שמתי לב לזה וזה לא כל כך הציק לי, אבל אז שמעתי את אבא שלי מדבר עם מישהו שיעזור לנו כלכלית. זה נורא קשה לי. יש משהו שאני יכולה לעשות לגבי זה? אני יכולה אולי לעזור להורים שלי איכשהו?

תשובה:

ילדה יקרה,

את משתפת בבעיה כואבת. גילית שלהורים שלך יש קשיים כלכליים. הרבה פעמים ילדים לא שמים לב לבעיות כאלו, זה נחשב בדרך כלל “עניינים של מבוגרים” ובתחום האחריות של ההורים.

ועדיין, פתאום נחשפת לגילוי המעכיר הזה, וזה מטריד ומדאיג אותך. את גם שואלת את עצמך אם יש משהו שאת יכולה לעשות בעניין, וזה נורא קשה.

הבעיה הזו היא בעיה שמשפחות רבות מתמודדות איתה. בנוסף, בין המשברים שגרמה מגפת הקורונה, נוצר גם משבר כלכלי. הורים רבים מצאו עצמם מחוסרי עבודה או עם עבודה פחות קבועה וודאית. ישנו ביטוי שאומר: ”צרת רבים – חצי נחמה”. משמעות הביטוי היא שאם יש קושי שמשותף להרבה אנשים, זה קצת מנחם, כי אנחנו מרגישים פחות שונים ובודדים. כולנו “בסירה אחת”. אומנם הצרה היא עדיין צרה, אך כדאי לדעת שהמשפחה שלך היא לא היחידה שמתמודדת עם הקושי הזה.

מה עושים במצב כזה?

קודם כול, מרגישים את הלב, שמים לב לתחושות – לדאגה, לטרדה, לתחושה המכווצת. נסי לנשום עמוק ולחשוב מה יכול לעודד ולשמח אותך. 

את יכולה לומר לעצמך שזה זמני ובעזרת ה’ זה יעבור.

החיים שלנו מלאים בשינויים ובאתגרים, ולעיתים ישנן דילמות (התלבטויות) והחלטות לא פשוטות. לכל משפחה כמעט ישנה התמודדות בתחום מסוים. הבעיות הללו הן גם הזדמנויות ללמוד על המורכבות של החיים. לעיתים נדרש מאיתנו להתמודד, להיות אמיצים, להתגבר, וזה כולל גם את היכולת לחוש ולשאת בתוכנו גם רגשות פחות נעימים וקלים.

כדאי לבדוק אם ניתן לשתף את ההורים בתחושות שלך. לפעמים ההורים מבקשים להגן על הילדים, והם עשויים להרגיע ולומר שלא תדאגי, ואולי גם שלא תתערבי, כי זה נושא להורים. 

אבל אפשר לשתף אותם בזה שאת פשוט קצת דואגת. גם לילדים מותר לדאוג ולהיעצב וזה טבעי.

חשוב להבין שהמצב הכלכלי שלכם באמת לא באחריותך, אבל אולי, אם את כבר יודעת, תוכלי לעזור מעט:

  • אפשר להתפלל על הנושא, לשתף את הקדוש ברוך הוא בדאגה ולבקש הטבה. התפילה יכולה לעזור גם בעצם האפשרות שטמונה ביכולת לשתף בתחושות האישיות.
  • ישנן משפחות שבהן נעשית חשיבה משותפת על נושאים כלכליים מסוימים. למשל, מחליטים על חיסכון מסוים בקניות, מנסים לחשוב מה פחות צריך. תוכלי להציע להורים לחשוב יחד על אפשרויות לחסוך. 
  • כדי שיהיה לך תקציב משלך לדברים שתרצי, תוכלי לחשוב במה את טובה או מה את אוהבת לעשות (כמו בייביסיטר, מכירת עוגיות וכדומה) ולהרוויח כסף משלך. זאת כמובן בהתאם לגילך ולהסכמת ההורים. 

נסיים בכך שישנם סיפורים על דמויות מפורסמות כמו רמי לוי, שגדלו בבית פשוט ועזרו בכלכלת המשפחה מגיל צעיר, ולאט לאט הצליחו לפתח שיטה כלכלית מעולה…

שיהיה בהצלחה!

כתבות נוספות

אולי יעניין אותך גם

מצטרפים ומקבלים הגדת פסח מצוירת או קורקינט במתנה!

בהתחייבות לשנה *