חמים בבטן ובלב

מרק ירקות מהיר

להכין מראש:

כל ירק שתרצו במרק שלכם: גזר, קישוא, בצל, סלרי, תפוח אדמה… תמשיכו מפה😊

מים

מלח, פלפל וכורכום

אטריות (לא חובה)

 

ועכשיו לתכל’ס:

חתכו את הירקות דק־דק, כדי שהם יתרככו מהר במיקרו.

שימו את כל הירקות הקצוצים בקערה מתאימה למיקרוגל, והוסיפו מים עד לכיסוי הירקות.

הוסיפו כפית מלח, חצי כפית פלפל וקצת כורכום (או כל תבלין אחר שאתם אוהבים). אפשר להוסיף גם אטריות.

כסו במכסה מתאים, והכניסו למיקרוגל ל־13 דקות. 

עוגה בכוס

להכין מראש:

3 כפות קמח תופח (או 3 כפות קמח רגיל + כפית אבקת אפייה)

3 כפות סוכר

2 כפות שוקולית או 2 כפות קקאו

1 ביצה

3 כפות חלב

3 כפות שמן

אבקת סוכר לקישוט מעל

ועכשיו לתכל’ס:

שפכו לקערה את הקמח, הסוכר והשוקולית וערבבו.

הוסיפו ביצה וחלב.

הוסיפו שמן.

ערבבו הכול, והעבירו את התערובת לספל שמתאים למיקרוגל.

אפו במיקרוגל במשך 3 דקות.

הוציאו את העוגה, בזקו אבקת סוכר מעליה, ותאמינו לי שתיהנו מכל ביס…

 

אזהרה: שימו לב שהכלים שיוצאים מהמיקרוגל חמים מאוד וצריך להחזיק אותם בזהירות!

מתוך גיליון ט”ו כסלו תשפ”ד, להצטרפות למגזין “אותיות וילדים” לחצו כאן

כתבות נוספות

אולי יעניין אותך גם

מצטרפים ומקבלים את הספר החדש של נדב נווה או קורקינט במתנה!

בהתחייבות לשנה *